Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Residència Àtria guanya el premi Baumit d’Arquitectura

 
El passat 18 de febrer, la residència Àtria, que gestiona Villablanca Serveis Assitencials, va rebre el reconeixement Baumit d’Arquitectura 2019 sota les bases de DOMUS, que era el lema requerit d’aquest any. L’àmbit geogràfic dels premis és Catalunya i Balears i es premia una obra construïda i un projecte. Àtria va rebre el premi en la categoria d’obra construïda.
 
Domus és la paraula llatina amb la qual es coneix al tipus de casa romana destinada a la llar de les famílies més enriquides. La valoració del jurat va ser la consideració d’una obra de forma i ampliació conceptualment ben abordada, resolent adequadament cada un dels problemes programàtics i energètics de l’edifici existent amb criteri. Amb aquest reconeixement, Àtria ja hauria sigut premiada tres cops amb el XI Bienal Alejandro de la Sota a la categoria de rehabilitació, els XV Premis Catalans de Construcció al 2018 i el premi Baumit.
 
Els arquitectes han estat Ferran Grau Valldosera i Nuria Casais Pérez.
 
La residència Àtria es va inaugurar al novembre del 2017. Té una superfície de 510 m² amb capacitat per a 12 llits i està destinada a l’atenció de nens i adolescents amb discapacitat intel·lectual i/o trastorns de salut mental amb règim intern.  La privacitat i seguretat de les persones usuàries és una condició fonamental del projecte.
 
El projecte s’organitza al voltant d’un patí central que és de règim privat a les persones usuàries i al voltant té tres patis més. Tots els espais tenen llum i ventilació natural i una gran qualitat en els espais.
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES