Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Setmana Mexicana a la Unitat de Montsant de Villablanca


A la unitat de Montsant de Villablanca Serveis Assistencials hi ha hagut una novetat que volem compartir, hem organitzat la SETMANA MEXICANA, una celebració molt original i divertida que entre tots, usuaris i personal, hem fet possible.

La unitat de Montsant atén a 80 usuaris la majoria dels quals tenen discapacitat intel·lectual i un perfil psicogeriàtric.  Amb l’objectiu d’oferir als residents estímuls i ambients diversos que els hi despertin els sentits i millori la seva qualitat de vida, es va proposar organitzar com un viatge sensorial. El primer destí triat va ser Mèxic i ens vam voler endinsar en la cultura mexicana.

Així doncs, vam buscar la indumentària i els complements típics dels mexicans per poder ser mexicans per un dia (barrets, ponxos, trenes, bigotis,...). També vam elaborar adornaments per decorar la unitat sencera amb temàtica mexicana (banderoles, cintes, cactus,...) i  donar ambient i color als espais quotidians. Vam fer un photocall per a que sortissin unes fotos ben divertides. I durant els dies deixaven sonar rancheras, qui no coneix la cançó “Me gustas mucho”?.

 Per altra banda, com que la gastronomia és una part molt important en qualsevol cultura, vam encomanar a cuina que ens preparessin un menú especial degustació de menjar típic mexicà i el cuiner va elaborar amb molta il·lusió burritos, nachos, guacamole, salsa picant,... i la veritat estava per llepar-se els dits.

Per acabar d’arrodonir la setmana i com que la música també és un aspecte molt distintiu de cada cultura, no podia faltar la visita a la nostra unitat d’uns autèntics Mariachis, els Viva Jalisco, que ens van encantar i alegrar amb la seva música 100% mexicana en viu i en directe.
 
Val la pena destacar l’excel·lent predisposició de tothom a col·laborar en fer possible aquest viatge: Viva México lindo!

I una cosa hem aprés d’aquesta experiència i és que a Montsant hi hauran moltes més setmanes temàtiques, voldràs venir amb nosaltres a la propera? 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES