Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Àpat temàtic: un dinar marroquí per apropar-nos a la seva gastronomia i música

 
Atenent a la situació excepcional que estem vivint, a la Unitat d’Hospitalització Especialitzada per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (UHEDI) de Villablanca s’han planificat durant aquestes setmanes de confinament, varis àpats temàtics fins a finals de juny; mexicà, marroquí, xinés i hawaià.
 
El dissabte 23 de maig s’ha organitzat a la UHEDI un dinar marroquí consistent en cuscús amb una barreja de carn de corder i pollastre, i amb verdures amb especies típiques. Li acompanya gelat i refrescos.
 
S’ha condicionat i decorat temàticament l’espai del pati interior que és on dinen aprofitant l’arribada del bon temps.
 
Els dies previs i dins del taller de manualitats s’han preparat uns murals amb dibuixos relacionats amb la temàtica per tal d’ambientar la zona del jardí on es fa el dinar. L’experiència per tots ha estat de satisfacció al ser quelcom innovador i diferent. Els nois/es s’han vestit amb motiu de l’ocasió amb la roba característica i ha estat quelcom divertit.
 
Aquest tipus d’activitats combinen lo lúdic amb lo terapèutic al incloure un conjunt de tasques diferents, ajustades a les capacitats i preferències de cadascú i al donar-li un contingut de realitat al tenir que documentar-se sobre aspectes relacionats amb la cultura marroquí.
 
Es dona la circumstància que en aquests moments, tenim una jove d’aquesta cultura i hem procurat donar-li l’oportunitat de poder aportar coses pròpies. Això ha significat un element de reconeixement i escolta per part del grup diferent.
 
Agrair al servei de cuina la seva predisposició per tirar endavant el projecte i sobretot la preparació d’aquests magnífics àpats per tal de que els nois i noies estiguin més agust i entretinguts durant el confinament.
 
Tanmateix, cal reconèixer que tot això és possible gràcies a la implicació de tot l’equip de personal d’atenció directa de la UHEDI que amb una actitud proactiva i cercant el benestar de les persones ateses, s’involucren en aquestes iniciatives amb gran entusiasme


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES