Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Exposició “Escoltant els colors”

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, va presidir el passat 30 de novembre la inauguració de l'exposició "Escoltant els colors", de la que va destacar que "projectes com aquest són molt necessaris" perquè " són molt transversals en unir pintura i música" i "són iniciatives que enriqueixen la ciutat". Per tot plegat va agrair en nom de l'Ajuntament la realització de l'exposició i la seva inclusió en els actes commemoratius de l'any de Reus Capital de la Cultura Catalana.
 
Prèviament, la professional Mireia Castellà i el director mèdic de Villablanca, Francisco Aguilera, van explicar l'origen de l'exposició i l'organització de les obres en l'espai dels Antics Rentadors del Casal de les Dones (Centre Cívic del Carme de Reus) per gaudir-la "amb atenció plena", ja que la visita incloïa l'acompanyament musical del quintet de flauta "Snavel quintet" del Conservatori de Música de Reus. Amb aquesta exposició volen deixar constància de les capacitats de les persones per fer coses i que siguin representatives de la seva vida i que puguin expressar les seves emocions.
 
Per la seva banda, la gerent de Villablanca, Cori Rodríguez, va destacar el fet que tothom pot fer cultura, i la feina de les professionals Mireia Castellà Neus Cárdenas per fer possible l'exposició i va fer un paral·lelisme amb els Antics rentadors "indret diferent i autèntic de la ciutat de Reus i amb una història interessant" com Villablanca, que fa més 60 anys que es dedica a l'atenció de persones.
 
Cori comenta que aquest projecte té dos objectius molt importants: el pedagògic i sanitari ón han participat molts dels usuaris de Villablanca, i un altre, que és un apropament d'aquelles obres que fan els artistes a la ciutat. Rodríguez també va destacar la importància per a Villablanca de comptar amb el suport de l'Ajuntament de Reus en activitats com "Escoltant els colors", ja que facilita que tota la ciutadania s'apropi i coneixi de més apropo el que es fa a Villablanca.
 
L'exposició
 
La mostra recull obres dels usuaris de Villablanca realitzades durant la col·laboració amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), fa un parell d'anys en el projecte “JONC a tocar”, amb l’objectiu d’acostar la música simfònica a les persones amb discapacitat intel·lectual.
 
L’exposició consta d’una cinquantena d’obres que van crear els usuaris de Villablanca a proposta de la JONC mentre escoltaven la música del compositor rus Modest P. Mussorgsky (1839-1881). D’aquesta manera els residents van fer el procés invers que el músic quan va compondre l’obra “Quadres d’una exposició”, una suite composta per deu peces musicals. Mussorgsky va compondre-la inspirant-se en l’obra pictòrica del seu amic Víktor Hartmann.
 
L'exposició s'inclou en els actes de Reus Capital de la Cultura Catalana i ha servit també per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el 3 de desembre. Es podrà visitar als Antics Rentadors del Casal de les Dones (situat al Centre Cívic del Carme, plaça de la Patacada de Reus) fins el 15 de desembre de 9 a 20 hores.  
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES