Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca, realitza una conferència organitzada pel DIXIT Tarragona

 
Sota el títol “Alteració de la conducta o interpretació errònia dels estímuls? Com acompanyar les persones amb alteracions sensorials”, el passat 28 de març, la fisioterapeuta de Villablanca Elisenda García Bouso, va realitzar una conferència virtual organitzada pel Dixit, el Centre de Documentació de Serveis Socials de Tarragona.
 
Es va compartir un model de intervenció que guia a les/els professionals en l’acompanyament diari de les persones amb alteracions sensorials. Cal tenir en compte que la presència de “conductes desajustades” i les conseqüències que aquestes conductes comporten (aïllament social, pèrdua d’oportunitats...) s’esdevé en un dels grans reptes d’avui dia en l’atenció a les persones, ja sigui en recursos educatius, assistencials o en la pròpia llar. Cal trobar solucions per aquestes persones que ajudin a millorar la informació que els arriba a través dels sentits i així garantir la seva qualitat de vida.
 
La manera en que la persona processa els estímuls sensorials i el coneixement sobre aquest funcionament cerebral, ens dona moltes pistes de com intervenir, quan les persones presenten dificultats en aquest processament i en la integració d’aquest tipus de informació. Per altra banda, la interacció de la persona amb l’entorn i com aquest entorn i entre ells els professionals i familiars l’acompanya, s’esdevé la clau en l’abordatge de moltes de les alteracions conductuals que pot presentar la persona.
 
En la conferència també es van donar recursos per identificar si una persona que presenta conductes desajustades, pot tenir dificultats en la integració sensorial, i de quina manera es poden abordar en el seu dia a dia.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS