Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El tractament mediàtic a les xarxes de la informació de les persones en situació de vulnerabilitat


El Comitè d’ètica de Serveis Socials de Catalunya (CESSC) publica un nou document de reflexió mitjançant una sèrie de recomanacions dirigit a millorar el tractament de la informació que s’ofereix de les persones que atenem en situació de vulnerabilitat, respectant el dret a la informació de la ciutadania i el deure d’informar dels responsables dels serveis socials i dels mitjans de comunicació.

És un document que cal conèixer i donar-li difusió per tal d’exercir bones pràctiques quan fem noticies o divulguem informació d’aquests als diaris, a la ràdio, a la TV...

Es concreta en unes directrius breus que volen contribuir a una cultura ètica del tractament de la informació sobre les persones en situació de vulnerabilitat que es centra en la confiança, la discreció i prudència en el tractament de la informació dirigida a aquest col·lectiu ja que es considera que mereixen una atenció especial.

Els professionals dels àmbits social, públic i privat, i els responsables polítics o de l’administració tenen una especial responsabilitat en aquesta obligació de contribuir a millorar la situació d’aquestes persones.

Des de els nostres serveis ens adherim a aquestes recomanacions a les quals prestarem especial atenció al manejar informació vers aquests.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS