Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Professionals de Villablanca reben, a Holanda, formació sobre Snoezelen

 
Recentment, Elisenda García Bouso i Mónica Roig Ribé, Terapeutes Snoezelen i fisioterapeutes de Villablanca Serveis Assistencials i Residència Marinada (Fundació Villablanca) respectivament, vam tenir l'ocasió de poder participar en una visita-formació al centre de Hartenberg, a Holanda. Elisenda i Mónica són membres d'ISNA Espanya. ISNA és l'Associació d'Estimulació Sensorial i Snoezen que representa l'Associació Internacional Snoezelen fundada el 2002 per Ad Verheul i Krista Merten.

Aquest esdeveniment al qual van assistir un grup de 30 professionals d'Espanya que utilitzen la filosofia Snozelen en diferents camps de treball (discapacitat intel·lectual, malaltia mental, demències i Alzheimer, atenció primerenca i escoles, entre d'altres), va ser organitzat i realitzat pel Ad Verheul, creador del concepte Snoezelen en els anys setanta en aquest mateix centre.

Durant quatre dies, Ad Verheul va desenvolupar un complet i interessant programa que portava com a títol: Snoezelen-Another World.

Ens va mostrar les instal·lacions d'aquest centre de referència europeu en què es presta atenció a persones amb discapacitat intel·lectual des de diferents vessants: habitatges amb diferents nivells de suport, teràpies específiques, opcions laborals i sobretot intervenció Snoezelen.

La mirada Snoezelen que es fonamenta en la importància de la sensorialitat i en generar qualitat de vida i benestar, està impregnada en tota la institució i en tot el país formant part en la quotidianitat de l'atenció a les persones amb discapacitat i gent gran.

Vam visitar diferents instal·lacions i serveis; entre ells la primera empresa que va començar a fabricar material d'estimulació sensorial i snoezelen Snoezelen Barry Emons (www.barryemons.nl), una escola d'equitació especial per a persones amb discapacitats múltiples (www.manege-zonder-drempels.nl) especialitzada en carruatges d'atenció i intervenció amb cavalls i especialment adaptats per a persones amb greus afectacions motrius, i granges i cultius específics com a sortida laboral i facilitació de sensacions entre d'altres.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS